Tinklaraščio archyvas

2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

Paskirstytojas

Viena iš atliktų restauracijų - paskirstytojo. Naujas toks dalykas kainuoja apie 1700 Lt. Nors kataloguose ir yra nurodoma tokia dalis, bet prireikus užsakyti, jaučiu, kad įvykiai gali pasikreipti ir kita linkme. Dėvėto tokio agregato neradau, dėl kelių priežasčių:
  1. Skirtingoms variklių modifikacijoms naudoti skirtingi paskirtytojai. Kodai yra surašyti manual'e, jei skaitantis dabar sprestų sugedusio Ogio skirtytuvo klausimą;
  2. Tie saabistai, kurie turėjo veikiantį, ten neplanavo jo parduoti, o pasiliko, kai atsarginį.
Panaršius internete, radau įmonę UK kuri specializuojasi paskirtitojų restauracijoje. Susisiekiau su jais el. paštu, ir sutarėm, dėl sandorio detalių.

Pridedu nuotraukas, kaip atrodo, galutinis rezultatas:



Kiek teko pažinti paskirstytojus, bėdos būna kelių tipų:
  1. Leidžia tepalą (per ašį). Sprendimo būdai nėra aiškūs, nes skirtingo numerio paskirstytojai yra skirtingos konstrukcijos. Kolegų bandymai daryti skrodimą parodė, kad viduj nėra riebokšlio, todėl teorija, kuri aprašyta vienam iš SAAB forumų, dėl tepalo prisisunkimo sustabdymo pakeitus riebošklį, buvo paneigta;
  2. Streikuoja Holo daviklis. Kaip aš ūkiškai tai suprantu, tai daviklis, kuris uždegimo sistemą informuoja, kad variklis sukasi; Remontiniai komplektai yra deficitas, galima rasti ebay puslapį pas tuos žmonės, kurie nusipirko ir atsidėjo juodai dienai. Tačiau reikia specialių įrankių, žinių kad holo daviklį būtų galima sėkmingai pakeisti. Mano atveju, daviklis restauracijos metu pakeistas į aftermarket, bet identišką funkciją atliekantį.
  3. Sulūžę, išsilydę kontaktai. Mano atveju pakeistas į aftermarket, tačiau identiškos vidinės konstrukcijos.
Įvertinus visus išvardintus aspektus,  buvo priimtas sprendimas ne pirkti naują, o restauruoti seną. Dabar, redaguodamas ankstesnius postus, galiu pasakyti, kad sprendimas pasiteisino, nes variklis sėkmingai užvestas. Pirmos eksploatavimo akimirkos leidžia tvirtinti, kad šiuo metu, paskirstytojo bėdos išspręstos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sekėjai